VEEL

Goh, ja, wij zijn te beklagen want we stonden in een veel te lange file in onze veel te grote auto en daarna moesten we veel te lang aanschuiven aan de kassa in de supermarkt en daarna kwamen we thuis en onze mazoutkachel was al volop aan het geven en onze houtkachel heet en de aardappelen en rijst en drie soorten groenten en vier soorten vlees en eerst soep en daarna papjes of fruit of zelfs pannenkoeken, zo veel, te lekker! en het stond allemaal al op de tafel.

En een uur later moesten we in onze veel te grote badkamer in het veel te grote bad met veel te veel warm water en schuim schuim schuim, we konden het tot ballonnen blazen en daarna in onze nieuwste en veel te dikke pyjama en pantoffels en lekkerrr warme badjas en plof! in onze supergoeie sofa en de voeten – bloot, geen sokken nodig! – vlakbij de kachel! En goh, ja! bij de televisie!

En goh, ja, ja! we zijn te beklagen want het was nog koud in de slaapkamer maar snel snel snel de kraan van de radiator en goh, ja, drie kersenpitkussens en eerst nog muziek en goh ook nog een telefoontje naar die vriendin en als het kan – druk druk druk! –  naar die vriend en naar de dochters en misschien naar de buren want ai, oei, we hebben toch dat zoveelste feestje! Maar ai, oei we waren zo moe en wilden slapen!

Nee, we zijn vooral te beklagen omdat
| wij geen muur hebben tussen Noord en Zuid | wij water uit de kraan krijgen of kopen of whatever | onze dochters nog leven | het huis niet ontploft |de straat niet vol kraters en doden en branden en ruïnes en doden en kraters en doden, doden, doden |

Dus goh, we kunnen straks echt nog languit in de sofa en geeuw, geeuw, we kunnen een quiz en we kunnen een puzzel of een raadsel of een spelletje op onze telefoon of we kunnen een verhaaltje en zelfs hardop en we kunnen het ook zingen of ha zelf schrijven, schrijven! of aaargh we dichten, dichten! een gedichtje of twee, vijf, achtenzestig en ach, oeps, bijna vergeten toch ook die cd en ach, ai, oei toch ook die soap en ai, oei we moeten echt die nieuwe serie en die volgende documentaire, interessant, ja, ai, oei

– of minder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.