EVY

library

‘Het overkwam me dat ik ze, in mijn gedachten, allemaal etaleerde. Het ene schilderij naast het andere boek, en hier en daar nog stills uit films tussen, of muziekfragmenten. Miljoenen, als alledaags lijkend opvulsel. Ik beeldde me in dat de beelden iedere vierkante centimeter van onze planeet bedekten. Dat de aarde te klein was, en dat ik met kunstwerken een pad aanlegde tot de maan en zelfs tot de zon. Ik plaveide alles met beelden en etsen en met de wanden van de bibliotheken van Borges. Borges! Ik miste hem! Ook nu nog! Maar hij was er. Hij is er. En hij gaat nooit meer weg.’

Afb.: The Guardian.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.