HET VROLIJKE OLIJKE SPINNETJE EN DE ROZE SNEAKERS

louise bourgeois, untitled
Louise Bourgeois, untitled.

Het vrolijke olijke spinnetje wou een stel roze sneakers van Adidas maar vond ze niet in haar maat. Daardoor was het spinnetje niet langer vrolijk en besliste het dat het nooit meer de reclamefolders van de sneakers van Adidas zou bekijken.
Hetzelfde voor een tweede merk.
Hetzelfde voor een derde merk en voor alle websites die sneakers verkochten.
Het spinnetje bleef een dag of wat verdrietig en besliste dan dat het zich bij de feiten moest neerleggen. Het vond dat het iets moest doen om niet meer aan de sneakers te denken en het begon aan een marathon. Dat lukte. Het spinnetje had immers voldoende poten en het had geen moeite met de lange marathonafstand. De volgende dag liep het dezelfde afstand opnieuw, en de dag daarna nog eens.
Door de vele moeiteloze marathons kwam het vrolijke olijke spinnetje in de krant en kreeg het een artikel van een halve pagina. Omdat het zo’n leuk artikel was, werd het vrolijke olijke spinnetje gecontacteerd door een reclamebureau en kreeg het talloze aanbiedingen voor openingen van shopping-centra en zo voort. Het spinnetje voelde zich gewaardeerd en was gelukkig. Het was zelfs vrolijker en olijker dan ooit, tot iemand hardop zei ‘het is maar een klein spinnetje’. Het spinnetje hoorde de nadruk op het woord ‘klein’ en dacht terug aan de roze sneakers die het nooit zou hebben. Die gedachte vergalde haar dag.
Punt.
Het spinnetje herpakte zich en liep nog een marathon, en nog een.
Punt.
Het spinnetje bleef marathons lopen en kwam in een paar andere kranten en tijdschriften en het werd een hype. Het spinnetje kreeg een merchandisinglijn. Men fabriceerde, verkocht en kocht massaal vrolijke-olijke-spinnetje truien, T-shirts, petten, puzzels, blocnotes en schriften, bics, ballonnen, regenjasjes en zo voort.
Er werden, speciaal voor het spinnetje, zelfs mini-roze-sneakers-in-de-juiste-maat-en-in-allerlei-kleuren gemaakt! Ook die werden massaal gefabriceerd, verkocht en gekocht!
En gelukkig dat het spinnetje daarvan werd! En nog veel vrolijker en olijker dan ooit! En het bleef nog een jaar een hype!
Punt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.