ZE KOPEN, MENEER.

ZE KOPEN de nieuwste ipad, meneer, en niet veel later de nieuwst iphone, de nieuwste games en apps en wie weet wat nog.
En ZE KOPEN een nieuwe auto hé meneer, hij mag opvallend zijn, hij mag duur zijn of duur lijken en hij mag gezien worden, zo veel als mogelijk, natuurlijk, het moet, meneer!

ZE WILLEN nog veel meer en vanalles, ze willen het mooiste huis en de mooiste keuken en de mooiste kleren en er mag een merk op staan. En ze willen het beste restaurant met de grootste naam of het mag die van de televisiekok zijn, maar wat is er mis met tomaat-garnaal, meneer?

ZE PRATEN honderduit over al hun belevenissen, meneer, en ze tonen de begeleidende foto’s, meneer, vijf, of tien, of honderden en ze zeggen dat het dit of dat was, en zus en zo en dat het het beste was, meneer, en dat ze het zeker aanbevelen, en dat wij dat allemaal ook moeten doen, meneer, en ze zwaaien met een waardebon van vijf euro, meneer, want zelf krijgen ze dan een extra reis, misschien, of zoiets of wat meer of minder, meneer.

(ONDERTUSSEN, meneer, knalt er een vliegtuig tegen een bergwand, mijnheer, de score bedraagt honderdvijftig, meneer, HONDERDVIJFTIG en ondertussen, meneer, liggen HONDERDVIJFTIG dode studenten in een grote zaal, meneer, HONDERDVIJFTIG alsof hun levens geen waarde hadden, meneer, HONDERDVIJFTIG)

ZE PRATEN VOORT, meneer, over hun nieuwe iphone met al die apps, meneer, en ze denken niet aan de reusachtige gebouwen met duizenden mini-slaapplaatsen van de werknemers van dat bedrijf, meneer, DUIZENDEN mensen die dag en nacht in het teken van het BEDRIJF meneer, voor een veel te laag loon, het is niet goed te spreken! Meneer! En ZE PRATEN VOORT over nog een andere app, meneer, heb je die gezien VRAGEN ZE en dat je die absoluut moet HEBBEN, meneer!

(ONDERTUSSEN knalt een auto met VIJF jonge mensen, meneer, VIJF onder invloed van vanalles en nog wat, meneer, VIJF, en de muur heeft het begeven, meneer, en de jonge mensen OOK, meneer, en wij zeggen dat het leven ’t een en ’t ander is, meneer, en het moet je maar overkomen, ho la la, MENEER!)

En iemand zegt dat het te veel is, allemaal, en alles, en wij knikken van ja en wij zeggen jaja, in echo, echt waar hoor, meneer, het is echt wel veel te veel allemaal en alles en we staan op en denken er NIET meer aan en we haasten ons naar onze JOBS meneer, en ondertussen stofzuigt de ROBOT, meneer, en dat is de normaalste zaak van de wereld, nietwaar, MENEER? Meneer? MENEER?

2 gedachten over “ZE KOPEN, MENEER.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.