BURNIN’

‘Duizenden felle branden,’ zei hij.
‘En woedende aardplaten,’ zei hij. ‘Maar we zeggen dat we de brandjes zullen blussen en dat we de aardplaten met wat beton kunnen stabiliseren en helemaal kalmeren. We gooien er nog wat plastiek bovenop. En we roepen dat er overal meer dan genoeg water is en dat wij het toch wel echt goed weten, zeker? En dat gedoe over verdwijnende wouden is ook zever, zeggen we. Wij zijn maar mensen, toch? We doen wat we doen en we pakken wat we nodig hebben en we betalen er nog graag voor ook en als we het nodig vinden nemen we een lening of twee of drie zolang de banken hun akkoord maar geven en zo kopen we onze luxe want ja we hebben al die spullen echt nodig en dan is de economie weeral content en kunnen er weer wat mensen aan het werk en zullen die ook weer wat kopen en dan vliegt er weer ergens anders een half continent in brand of wordt het door de kwaaie zee overspoeld en verdrinken er een paar mensen en zo voort en zo voort,’ zei hij.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.